Yedi Kiremit

Oyunun mekanı: Geniş bir alan Oyuncak: Yedi adet yassı taş. Bir adet el yapımı ya da plastik top. Oyuncak malzemesi: Top elle yapılınca pamuk ve bez parçaları kullanılır.

Oyuncağın hazırlanışı: Top elle yapılınca bezin içine pamuk koyulur. Ardından yuvarlanarak dikilir. 

Oyuncuları cinsiyeti: Erkek 

Oyunun Tarifi 8 kişiyle oynanan Yedi Kule oyununa başlamadan önce grup liderleri kendi oyuncularını belirlemek için yazı tura atarlar ve kazanan kişi, ilk oyuncuyu seçme hakkını elde eder. 

Ardından yedi adet yassı taş dikilir. Eleman seçmede birinci grup, taşların karşısına arka arkaya dizilerek geçer ve taşlara belli bir mesafe uzakta durur. Diğer grupta taşların arkasında bekler. Atıcı olan grubun elemanları başta lider olmak üzere toplarıyla birer el atış yapmaya başlar. Yapılan atışlar sonucunda eğer taşlar yıkılırsa , atıcı grup kaçmaya başlar. Ebe olan diğer grup ise topla onların arkasından koşarak onları vurmaya çalışır.

Ebe olan grup birisinin arkasından koşarken, kaçan grubun diğer elemanları yıkılan taşları üst üste koyup, eski haline getirmeye çalışırlar. Eğer taşları dizebilirlerse galip olurlar ve atıcılık yeniden onlara geçer. Eğer vurulurlarsa, diğer grup onların yerini alır ve onlar yeni ebe olur.

Yorumlar